Over Vogel&Vis

Ik ben Lieke, 34 jaar en in 2003 gestart met het begeleiden van kinderen met autisme en/of aanverwante stoornissen. Dit deed ik tijdens mijn opleiding voor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Wat mij erg aansprak was het spelenderwijs werken met kinderen. Vanuit deze werkwijze ben ik mijn eigen praktijk gaan oprichten. Gaandeweg ben ik steeds beter gaan inzien hoe krachtig de werking van spel is. Het biedt openingen om een kind beter te begrijpen en te begeleiden. Ik ga uit van de eigen kracht van een kind, met zijn of haar eigen mogelijkheden, interesses, talenten en tempo. In de begeleiding ontstaat een sfeer van warmte en liefde, maar ook duidelijkheid en veiligheid.

Client-centered speltherapie

De post-HBO-opleiding tot client-centered speltherapeut heeft mij nog beter de diepere werking van spel laten zien en hoe spel ook therapeutisch ingezet kan worden. De combinatie van begeleiding en speltherapie zorgt voor afwisseling en plezier in mijn werk.

Vrijheid en verbinding

Vogel&Vis staat voor mij voor de vrijheid om te kunnen zijn wie je bent, in verbinding met anderen en de maatschappij. Door de kinderen waarmee ik werk het gevoel te geven dat ze goed zijn zoals ze zijn én dingen kunnen leren, creëer ik een warme en veilige sfeer.

“Zo vrij als een vogel”

logo zonder tekst-zeerklein

“Als een vis in het water”